Fried Chicken

125 kr

Fried Chicken-mackan är en ikonisk del av den amerikanska söderns matkultur och har en speciell plats i hjärtat hos många matälskare.

Det var en rätt som ursprungligen skapades av afroamerikanska kockar under den dystra amerikanska historien som ledde till uppror mot rasism och segregation, och den har sedan dess blivit en symbol för både motstånd och stolthet.

Coleslawen på mackan har också en historia, då den var en rätt som ursprungligen skapades av holländska invandrare i Amerika och sedan anpassades av de afroamerikanska kockarna som en billig och smakfull sidorätt.

Vi har tagit denna rätt till nästa nivå genom att addera vår egen twist och skapa en coleslaw som kompletterar smaken av den friterade kycklingen perfekt. Saltgurkan ger ytterligare en dimension av smak och textur, medan de lättsaltade chipsen på sidan bidrar med en extra krispighet och en sälta som kompletterar smaken av mackan.

Vi är stolta över att kunna erbjuda denna rätt till våra kunder och ge dem möjlighet att uppleva smaken av den amerikanska söderns matkultur med vår egen twist. Så kom till Stök & Bröd och prova vår Fried Chicken-macka för 125 kr. En macka som är full av smak och textur och som hyllar historien och betydelsen av denna klassiska rätt.