Grilled Cheese

115 kr

Historien om vår Grilled Cheese-macka går tillbaka till 1920-talets USA, en tid då ostsmörgåsar var en populär maträtt bland arbetslösa unga män. Den enkla och billiga maten gick bra ihop med deras livsstil och fick snabbt en plats på många lunchmenyer runt om i landet.

Men det var inte förrän efter andra världskriget som Grilled Cheese-mackan verkligen tog fart. Efter kriget var matvaror som kött och grönsaker fortfarande ransoneras, men ost var lättillgängligt och billigare än någonsin tidigare. Grilled Cheese-mackan blev ett populärt alternativ till de vanliga maträtterna, och var snart en stapelvara på många amerikanska caféer och snabbmatskedjor.

Vår Grilled Cheese-macka är en hyllning till den klassiska amerikanska ostsmörgåsen, men med en unik twist som sätter den i en klass för sig. Vi använder fyra olika sorters ost – cheddar, mozzarella, edamer och parmesan – för att ge en krämig, smältande konsistens som riktigt smälter i munnen. Chipsen på sidan ger extra krispighet och vår signatur chillisås är den perfekta kombinationen för att ge smaken en extra kick. Så kom och upplev vår Grilled Cheese-macka på Stök & Bröd.

För 115 kr får du en smakupplevelse som hyllar historien av en maträtt som har varit en favorit i över 100 år. Vi är säkra på att du kommer att bli helt förälskad i vår unika twist på denna klassiska macka.