Här kommer den Philly Cheesesteak, visst vattnas det i munnen.

Philly Cheesesteak

135 kr

Philly Cheesesteak-mackan har sina rötter i Philadelphia, Pennsylvania, där den först dök upp på 1930-talet. Legenden säger att den första Philly Cheesesteak-mackan serverades av en italiensk invandrare vid namn Pat Olivieri. Olivieri var en korv- och köttförsäljare som en dag bestämde sig för att laga sin sandwich med finhackat kött istället för korv.

Han stekte köttet med lök och serverade det på ett italienskt bröd med smält ost. Mackan blev snabbt populär bland Olivieris kunder och ryktet spred sig snabbt runt om i staden.

Snart började andra restauranger och matvagnar runt om i Philadelphia att servera sin egen version av Philly Cheesesteak-mackan. Idag är den en kultklassiker och en symbol för Philadelphias matkultur. En riktigt autentisk Philly Cheesesteak-macka är gjord med finhackat nötkött, lök, smält ost och serveras på ett mjukt bröd.

Många restauranger och matvagnar serverar sin Philly Cheesesteak med olika typer av ost, grönsaker och kryddor för att ge den sin egen unika twist.

På Stök & Bröd är vi alltid på jakt efter unika smaker och intressanta historier bakom våra maträtter. När vi hörde historien om hur Philly Cheesesteak skapades i Philadelphia under 1930-talet kände vi att vi var tvungna att inkludera den på vår meny. Men istället för att göra den på traditionellt sätt ville vi sätta vår egen twist på det.

Vi valde att använda Yellow mustard för att ge en extra kryddig smak och mozzarella istället för den vanliga Cheez Whiz. Vi ville också använda högkvalitativt kött, så vi valde entrecôte, vilket ger en perfekt balans mellan saftighet och smak. För att skapa en krämig och ostig känsla lade vi till provoloneost, och för att ge en frisk och syrlig smak tillsatte vi peperonata, en paprika- och lökrelish.

Vi är stolta över att kunna erbjuda en Philly Cheesesteak som har en historia och en smak som verkligen sticker ut. Kom och upplev det själv på Stök & Bröd för 135 kr.